Iftar-maaltijd

Iftar-maaltijd

Van 23 maart tot 20 april is de ramadan, een maand waarin moslims tussen zonsopgang en zonsondergang vasten. Naast een maand van bezinning is de ramadan een maand waarin moslims extra aandacht schenken aan verdraagzaamheid, vrijgevigheid, liefdadigheid en saamhorigheid.

Speciaal voor bezoekers die de ramadan vieren én andere geïnteresseerden, organiseert het Princessehof op donderdag 13 april een iftar-maaltijd. Iedereen is welkom! Na zonsondergang, rond 20.30 uur, verbreken we gezamenlijk het vasten met een oneven aantal dadels en een glas water of melk. Iedere bezoeker neemt iets te eten mee (halal*) om te delen. Voorafgaand aan de maaltijd geeft onze museumdocent een rondleiding door de tentoonstelling Feest!, waar Eid al-Fitr (Suikerfeest) onderdeel van uitmaakt.

*Om gezamenlijk van de maaltijd te kunnen genieten, vragen we je eten mee te nemen dat halal is en geen varkensvlees of alcohol bevat.

Datum: donderdag 13 april
Tijd: 19.30-22.00 uur
Prijs: gratis, we vragen je wel iets te eten (halal) mee te nemen om te delen
Reserveer een gratis plekje via onze ticketpagina

Suikerfeest
Suikerfeest
Eid al-Fitr installatie
Eid al-Fitr installatie

Meer vieren?

Nog tot en met 20 augustus 2023 viert het Princessehof feest! Met een grote tentoonstelling laat het museum zien hoe er in heel Nederland feest wordt gevierd, van Carnaval en Ketikoti tot Divali en Eid al-Fitr. De verschillen tussen de vieringen zijn groot, maar eten en drinken spelen bijna altijd een belangrijke rol, en daarmee ook keramiek. Heb je iets te vieren? Dan haal je je mooiste servies uit de kast. Of juist die ene (ietwat beschadigde) schaal die je nog van je oma hebt gekregen. Juist deze persoonlijke verhalen vormen het uitgangspunt van deze associatieve tentoonstelling. Feest! bestaat uit twaalf installaties met keramiek uit eigen collectie én gekoesterde voorwerpen van feestvierders uit heel het land. In de tentoonstelling vertellen zij in audiofragmenten alles over hun viering en tradities. Gedurende de tentoonstelling organiseert het Princessehof allerlei verbindende activiteiten om verschillende feestvierders samen te brengen.

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer