werken bij het museum

vacature beveiliging

Het Fries Museum en Keramiekmuseum Princessehof vormen een organisatie van twee zelfstandige en eigentijdse musea waar kwaliteit en publiek voorop staan.

Het Fries Museum beschikt over een omvangrijke en gevarieerde collectie en zet deze collectie in om de bezoekers te inspireren door de kunst, cultuur en geschiedenis van Friesland te laten leven. Een onderdeel is het Fries Verzetsmuseum dat zich richt op Friesland in de Tweede Wereldoorlog en verbinding maakt met de huidige maatschappelijke ontwikkelingen door educatie en voorlichting. Het Fries Museum wil de kansen van de volgende jaren grijpen om in 2020 meer gewaardeerd en sterker dan ooit Friesland en de wereld te verbinden.

Keramiekmuseum Princessehof zet zijn topcollectie in om met aantrekkelijke tentoonstellingen verhalen over keramiek uit Azië en Europa te vertellen aan kunst- en cultuurliefhebbers. Het Princessehof wil de hoge waardering van zijn bezoekers bestendigen en nog meer cultuurgeïnteresseerde bezoekers trekken.

De gezamenlijke organisatie van de beide musea bestaat uit bijna 60 medewerkers (45 fte), verdeeld over 5 afdelingen: Collecties, Publiek & Presentaties, Facilitaire Zaken, Finance & control en Human Resources. Zij werken samen met bijna 180 vrijwilligers en een groot aantal medewerkers die extern worden ingehuurd.

Wij zoeken

een medewerker beveiliging

voor 32 uur per week

en

twee medewerkers beveiliging

voor 20 uur per week

 

Wij zijn op zoek naar een betrouwbare, doortastende en representatieve collega die ons team beveiligers komt versterken. Goed kunnen samenwerken is daarbij onontbeerlijk.

Als medewerker beveiliging zorg je voor de veiligheid van de bezoekers van het Fries Museum en het Keramiekmuseum Princessehof en je let erop dat er geen schade wordt toegebracht aan het gebouw, de tentoonstellingen en de museumvoorwerpen. Daarnaast behoren taken op het gebied van bedrijfshulpverlening, assistentie bij calamiteiten en beantwoorden van vragen van bezoekers tot de functie. Je bent opmerkzaam en alert, zodat je onregelmatigheden meteen signaleert. Je bent klantgericht, stressbestendig en kunt goed plannen en organiseren. Je hebt affiniteit met kunst en cultuur.

Functie-eisen:

  • Opleiding op MBO-niveau 3
  • In het bezit van de vakdiploma’s Beveiliging, EHBO en BHV
  • Bij voorkeur in het bezit van het diploma OGRI/beveiliger plus
  • Aantoonbare ervaring in een beveiligingsfunctie in een publieke omgeving
  • De bereidheid om te werken in de weekenden (volgens rooster eenmaal per twee weken op zaterdag en zondag) en indien nodig op avonden

Omdat Fries een basiswaarde is van het Fries Museum, vragen wij een bij de functie passende beheersing van de Friese taal of de bereidheid om je deze eigen te maken.

Wij bieden:

Een plezierige werkomgeving in een dynamische organisatie van twee mooie musea met enthousiaste collega’s, in een professioneel team beveiliging.

Het betreft een tijdelijke aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging. We bieden een salaris gebaseerd op functiegroep 4 van de salarisschalen van de Museum CAO, maximaal € 2.389,-- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

In het algemeen volgen wij de Museum CAO. Een van de uitzonderingen daarop is het pensioenfonds: het Fries Museum en Keramiekmuseum Princessehof zijn aangesloten bij het ABP.

Solliciteren:

Ben je geïnteresseerd in één van deze functies, stuur dan uiterlijk 7 juni 2017 jouw sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae per email naar vacature@friesmuseum.nl onder vermelding van  ‘vacature beveiliging’. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Johannes Roukema (teamleider beveiliging), tel. 058-2555500, of mevrouw Deirdre Oosterhoff (hoofd Facilitaire Zaken), tel. 058-25 55 501.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 15 juni 2017 en 20 juni 2017.

Zie ook www.friesmuseum.nl  en www.princessehof.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacatures wordt niet op prijs gesteld.