te zien tot en met 25 november

Tattoo & Ceramics EKWC@Princessehof

van 2 juni tot en met 25 november

Tattoo artists en keramisten hebben veel gemeen. Beide beoefenen ze eeuwenoude ambachten. Van Europa tot Azië zijn tatoeages én keramiek hooggewaardeerde kunstvormen. Ze hebben meer overeenkomsten dan je denkt. Een foutje is snel gemaakt en moeilijk te corrigeren, soms zelfs onmogelijk. Tatoeages zijn in principe voor altijd, en dat geldt eigenlijk ook voor keramiek. Beide worden een heel leven lang gekoesterd.

Tattoo & Ceramics brengt deze twee ambachten samen. Toonaangevende tattoo artists werken met een nieuwe ondergrond: porselein. De gekozen tattoo artists variëren in stijl en techniek, van een handpoke artiest met Noorse mythologische designs tot het Engelse duo Expanded Eye die met strakke lijnen tot uitgebreide avant-garde composities komen. Ze passen hun expertise toe bij het bewerken van een aantal serviezen. De resultaten zijn tot en met 25 november 2018 te zien in Keramiekmuseum Princessehof.

Speel video af

Tattoo & Ceramics in het Princessehof

De meewerkende artiesten zijn:

Andrew Abramchik, Wit-Rusland

Digz, Michaud Elie Jonathan, Frankrijk

Drakkar Tattoo, Elbrich Schoorstra, Nederland

Expanded Eye, Engeland

Fabiënne Demmer, Nederland

Growink, Maaike de Jong, Nederland

Jakub Vaniš, Tsjechië 

Joris Mous, Nederland

Dit project is een samenwerking tussen Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018, Sundaymorning@EKWC en Keramiekmuseum Princessehof.