Planeet Escher

Planeet Escher t/m 31 december 2018

Keramiekmuseum Princessehof eert een van zijn beroemdste bewoners: M.C. Escher. Het hele jaar zijn er verschillende wisselpresentaties te zien in de kelder van het Princessehof. Uiteenlopende projecten die zich hebben laten inspireren door M.C. Escher zijn bijeengebracht onder de noemer Planeet Escher. In het project worden mensen uitgedaagd om zich te laten inspireren door de beroemde graficus en zelf creatief aan de slag te gaan. Deze projecten presenteren hun eindproducten in een ruimte naast de permanente expositie over M.C. Escher Bij Escher thuis.

Grootste gehaakte deken van de Wereld
16 mei t/m 1 juli 
Een expositie van de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld, een burgerinitiatief waarbij wordt getracht een wereldrecord te breken. Zij presenteren er hun dekens met Escheriaanse motieven.

ROC Friesland College
3 juli t/m 26 augustus 
Studenten van Art&Design, een keuzedeel van D’Drive, hebben zich laten inspireren door M.C. Escher.

Hoor Friesland
1 september t/m 30 september
Twee Nederlandse, dove kunstenaars hebben zich laten inspireren door M.C. Escher en presenteren nieuw werk in het Princessehof.

Pjuttoer
3 november t/m 30 november
Ook de peuters van Friesland laten zich inspireren door de werken van de wereldberoemde graficus M.C. Escher. Met het project Pjuttoer wil Stichting Kinderopvang Friesland de creatieve ontwikkeling van deze jonge kinderen stimuleren en onder de aandacht brengen.

Woongroep Noordvliet
14 december t/m 1 februari
Het Fries Museum en woongroep Noordvliet hebben dit jaar samengewerkt om creatieve workshops aan te bieden aan bewoners van deze woongroep. Een museumdocent van het Fries Museum nam de groep mee in de inspirerende wereld van M.C. Escher en vervolgens gingen ze zelf aan de slag.

Planeet Escher wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Fryslân, het Nieuwe Stads Weeshuis en Stichting Zabawas.