Rondleiding

Rondleiding door Made in Holland

Op donderdag 13 juni geeft conservator Karin Gaillard, inhoudelijke spil van de tentoonstelling, een rondleiding door Made in Holland: 400 jaar wereldmerk.

Tot en met 30 juni 2019 presenteert Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden een spraakmakende tentoonstelling over vier Nederlandse succesverhalen: Delfts blauw, Maastrichts aardewerk, art-nouveaukeramiek en Dutch Design. Geïnspireerd door buitenlandse technieken en stijlen wisten fabrikanten telkens weer tot nieuwe producten te komen en deze succesvol te maken. Imposante bloempiramides, kleurrijk boerenbont, populair Gouds plateel en het eigentijdse servies van Scholten & Baijings vertellen hoe Nederland een wereldspeler werd op het gebied van keramiek.


Nederlandse keramiek is over de hele wereld bekend en wordt al eeuwenlang op grote schaal geëxporteerd. De tentoonstelling neemt de bezoeker mee langs vijf zalen vol inspiratiebronnen, topstukken, exportproducten en buitenlandse navolgingen.

De rondleiding start om 13.30 uur in de hal van Keramiekmuseum Princessehof. Een rondleiding duurt ongeveer een uur. Deelname is gratis met een museumkaartje, aanmelden kan via onderstaand formulier.

Do 13 juni
Tijd: 13.30 uur
Prijs: museumentree

Er zijn geen plekken meer beschikbaar