prinsen en prinsessen

Princessedagen

Prinsen en Prinsessen van alle continenten

Zaterdag 22 en zondag 23 augustus is het feest in het Princessehof! Kinderen van 4 tot en met 12 jaar zijn van harte uitgenodigd voor de Princessedagen; het feestje van Prinses Marijke en haar hofhouding.
Prinsen en Prinsessen van alle continenten ontvangen je in de prachtige paleistuin. Koop ijs bij de antieke ijskar en geniet van acteerwerk van drie acteurs. Geniet daarna van de spannende tentoonstelling Gezonken Schatten: geheimen van de maritieme zijderoute, mét bijbehorende schatkaart.

Deelname aan de Princessedagen is gratis. Ook ouders mogen gratis naar binnen op vertoon van een prins of prinses. In verband met de maatregelen rond het coronavirus is er beperkt plek, daarom is snel aanmelden aangeraden.

Aanmelden
1) Reserveren voor een tijdslot kan via deze link

2) Kies 22 of 23 augustus en geef aan wanneer jullie komen, het programma is de hele dag, de acteurs spelen om 16.00 uur voor het laatst.

3) Voor kinderen kies de 5e optie: Kinderen en jongeren t/m 17 jaar, en voor ouders de 7e optie: 'gratis toegang kortingspas'. Op vertoon van een verkleed kind krijgt u gratis toegang tot het museum op 22 en 23 augustus. Vul de gegevens in en laat het ticket zien via print of telefoon bij binnenkomst.

4) Door coronamaatregelen mogen we exact 27 mensen per half uur binnen laten, tijdsloten zullen daarom snel volzitten. Kom gerust iets eerder om in de tuin te genieten van ijs en toneelspel. Het tijdslot geldt als starttijd voor in het museum.

4) Hebben jullie bijvoorbeeld een ticket voor 12.00 uur? Dan kunnen jullie tussen 12.00 en 12.15 naar binnen. Er is geen eindtijd, blijf zolang als jullie willen.

Vergeet ook niet een kijkje te nemen in de Escherkelder! Foto door Ruben van Vliet

Stadspaleis het Princessehof
Voorouder van onze koning Maria Louise van Hessen-Kassel, prinses van Oranje Nassau, was in de 18de eeuw regentes in Leeuwarden. Het Princessehof is gevestigd in haar voormalige stadspaleis. Zij was zo populair bij de Friezen dat zij Marijke-Muoi werd genoemd, tante Marijke. Prinses Marijke ontvangt de kinderen op deze bijzondere dag.

  • Heeft iemand in het huishouden koorts of benauwdheid? Blijf dan thuis.
  • Per kind mag er één begeleider gratis naar binnen. Die zal overal anderhalve meter afstand moeten houden van andere volwassen. Geniet mee van een afstandje of neem een kijkje in het museum.
  • Hebben vriendjes en vriendinnetjes zich wel aan kunnen melden voor 11.30 en is het tijdslot nu vol? Niet getreurd, in principe geldt het tijdslot alleen voor ín het museum. Kom gerust naar de tuin om daar een ijsje te halen en op de foto te gaan met de prinsen en prinsessen.

Datum: Zaterdag 22 en zondag 23 augustus
Tijd: Tijdens openingstijden Princessehof, dus 11.00-17.00 uur
Prijs: gratis

Aanmelden via de ticketpagina