Gezonken schatten

Expert rondleidingen

How it's made

Eline van den Berg is conservator van Gezonken Schatten en licht een tipje van de sluier op over het maken van een tentoonstelling. Tijdens haar rondleiding neemt ze u mee op reis langs de bijzondere keramiek en vertelt over de achtergrond van het verkrijgen en de historie van het voorwerp. Extra interessant voor mensen die geïnteresseerd zijn in de totstandkoming van de tentoonstelling.
19 januari 2020

Vergane schepen en sterke verhalen

Een ontplofte kruitkamer, al het keramiek aan diggelen geslagen. 1600 vluchtelingen aan boord van een zinkend schip. En sprankelende schatten uit het oosten die hun bestemming nooit zullen bereiken: volg aanstaande zondag de expert rondleiding van Anne Knipping, verhalenverteller en schrijver van de teksten bij de tentoonstelling Gezonken Schatten. Ze neemt u mee langs de verhalen van de gezonken schepen en hun kostbare lading. Extra interessant voor families en mensen die geïnteresseerd zijn in spannende verhalen.
17 november 2019

Maritieme Archeologie

Maritiem archeoloog Martijn Manders was betrokken bij het opgraven van het geëxposeerde schip de Rooswijk en is vanuit zijn expertise betrokken bij de realisatie van de tentoonstelling. Extra interessant voor mensen die geïnteresseerd zijn in maritieme archeologie en moderne bergingen van schepen.
22 maart 2020

Tijd: 13.30 uur
Kosten: € 5
Aanmelden: Via onze ticketpagina