De publicatie

Actie: tijdelijk geen verzendkosten

Ontdek de geheimen van de Maritieme Zijderoute gewoon bij u thuis! In de publicatie van Gezonken Schatten volgt u de spannende verhalen van acht scheepswrakken.

Bestel nu uw exemplaar voor € 24,95 in de webshop van uitgeverij Waanders & de Kunst en profiteer van gratis verzending. Bij het afrekenen vult u de kortingscode "SCHAT" in. Zo heeft u geen verzendkosten en steunt u het museum met uw aankoop.

Dit boek toont en beschrijft de zichtbare én onzichtbare schatten die eeuwenoude scheepswrakken herbergen: zichtbare schatten, vooral kostbaar oosters porselein, en onzichtbare schatten in de vorm van nieuwe kennis die uit de schepen en hun lading naar voren komen. Aan de hand van de verhalen rond zeven scheepswrakken wordt niet alleen een beeld geschetst van de Maritieme Zijderoute in Azië, maar ook van de ontwikkeling van de maritieme archeologie in zowel Azië als Nederland.

Onder redactie van Karin Gaillard (conservator Europese en moderne keramiek) en Eline van den Berg (conservator Aziatische keramiek).