Vakantie in Princessehof

Van dinsdag 27 februari tot en met zondag 4 maart organiseert Keramiekmuseum Princessehof allerlei gratis kinderactiviteiten. Onder leiding van een museumdocent doen de kinderen eerst inspiratie op in het museum. In het vernieuwde atelier gaan kinderen vervolgens creatief aan de slag met klei, verf of textiel.

Soktopus

In de tentoonstelling In Motion: Ceramic Reflections in Contemporary Art ligt een levensgrote inktvis van keramiek in een grote plas inkt. In de workshop Soktopus maken kinderen hun eigen inktvis, maar dan van zacht materiaal: een sok! De knuffel mogen ze naderhand mee naar huis nemen.

Japanse theekommen en drakenkopjes

Bij de workshop Japanse theekommen is het motto van Japanse keramisten leidend: een kom is pas perfect als hij niet helemaal perfect is. De tentoonstelling Van Oost en West toont daar verschillende voorbeelden van. Kinderen worden in de workshop uitgedaagd hun eigen unieke theekom te kleien. Echte drakenfans kunnen hun ogen uitkijken bij de grote Chinese drakenvazen in dezelfde tentoonstelling. Daarna gaan ze aan de slag met hun eigen drakenkopje.

De workshops worden van dinsdag 27 februari t/m zondag 4 maart dagelijks gegeven. De starttijden liggen tussen 11.15 uur en 15.45 uur. Opgave voor de workshop kan op de dag zelf in de museumhal. Vol is vol, dus wees op tijd om teleurstelling te voorkomen. Toegang voor het museum en deelname aan de workshops zijn gratis voor kinderen. Kijk voor meer informatie op de website van het Princessehof.