Vacature: winkelmanager

Het Fries Museum en Keramiekmuseum Princessehof vormen een organisatie van twee zelfstandige en eigentijdse musea waar kwaliteit en publiek voorop staan.

Het Fries Museum beschikt over een omvangrijke en gevarieerde collectie en zet deze collectie in om de bezoekers te inspireren door de kunst, cultuur en geschiedenis van Friesland te laten leven. Een onderdeel is het Fries Verzetsmuseum dat zich richt op Friesland in de Tweede Wereldoorlog en verbinding maakt met de huidige maatschappelijke ontwikkelingen door educatie en voorlichting. Het Fries Museum wil de kansen van de volgende jaren grijpen om in 2020 meer gewaardeerd en sterker dan ooit Friesland en de wereld te verbinden.

Keramiekmuseum Princessehof zet zijn topcollectie in om met aantrekkelijke tentoonstellingen verhalen over keramiek uit Azië en Europa te vertellen aan kunst- en cultuurliefhebbers. Het Princessehof wil de hoge waardering van zijn bezoekers bestendigen en nog meer cultuurgeïnteresseerde bezoekers trekken.

De gezamenlijke organisatie van de beide musea bestaat uit bijna 60 medewerkers (45 fte), verdeeld over 5 afdelingen: Collecties, Publiek & Presentaties, Facilitaire Zaken, Finance & control en Human Resources. Zij werken samen met bijna 180 vrijwilligers en een groot aantal medewerkers die extern worden ingehuurd.

 Wij zoeken

 

een manager voor onze museumwinkel in Keramiekmuseum Princessehof

voor 20 uur per week

en

een manager voor onze museumwinkel in het Fries Museum

voor 32 uur per week

 

Je bent een gedreven, enthousiaste en ondernemende professional op het gebied van winkelmanagement. Samen met een team van vrijwilligers zorg je voor de exploitatie van een aantrekkelijke museumwinkel met mooie producten die aansluiten bij de visie en tentoonstellingen van het museum. Je zorgt voor de in- en verkoop en hebt goede contacten met een uitgebreid netwerk van leveranciers. Je onderhandelt over inkoopprijzen en ontwikkelt nieuwe producten voor de winkel. Je werkt nauw samen met je collega winkelmanager. Je stemt je werkprocessen af zodat je elkaar kunt aanvullen en vervangen.

Functie-eisen:

  • HBO denk- en werkniveau gericht op detailhandel;
  • kennis van en ervaring met het werken met kantoorautomatisering en kassasystemen;
  • enkele jaren ervaring in leiding geven;
  • ervaring in een organiserende functie in de detailhandel en met in- en verkoop.

Omdat Fries een basiswaarde is van het Fries Museum, vragen wij een bij de functie passende beheersing van de Friese taal of de bereidheid om je deze eigen te maken.

Competenties:

je kunt goed plannen en organiseren;

je bent klantgericht;

je kunt goed samenwerken;

je hebt gevoel voor trends, bent klantgericht en denkt in doelgroepen.

Wij bieden:

Een interessante en uitdagende functie in een dynamische organisatie met enthousiaste collega’s, een tijdelijke aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging en een salaris afhankelijk van kennis en ervaring volgens de salarisschalen van de Museum CAO, maximaal € 3.168,-- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

In het algemeen volgen wij de Museum CAO. Een van de uitzonderingen daarop is het pensioenfonds: het Fries Museum en Keramiekmuseum Princessehof zijn aangesloten bij het ABP. 

Solliciteren:

Ben je geïnteresseerd in één van deze functies, stuur dan uiterlijk 9 april 2017 jouw sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae per email naar humanresources@friesmuseum.nl onder vermelding van  ‘vacature winkelmanager Princessehof’ of  ‘vacature winkelmanager Fries Museum’. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met mevrouw Deirdre Oosterhoff (hoofd Facilitaire Zaken), tel. 058-25 55 501 of mevrouw Janny Moed (hoofd Human Resources), tel 058-25 55 504.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 13 april 2017 en 18 april 2017.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacatures wordt niet op prijs gesteld.