Princessedag

Muziek, dans en kinderworkshops tijdens Princessedag

Zondag 24 juni is het feest in het Keramiekmuseum Princessehof. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar zijn van harte uitgenodigd voor de jaarlijkse Princessedag, het feestje van Prinses Marijke en haar hofhouding. Uitgedost in hun mooiste kostuum wordt er op koninklijke wijze geknutseld, gedanst en gesmikkeld. Deelname aan de Princessedag is gratis en zowel voor jongens als voor meisjes.

Het feest start in de koepel van de Prinsentuin waar de kinderen Prinses Marijke Meu ontmoeten. Onder haar begeleiding dansen en zingen de kleine prinsen en prinsessen om daarna hun kostuum te laten zien in een heuse modeshow. Trek alles uit de kast, want de mooist verklede kinderen ontvangen een bijzonder presentje. Het geheel wordt feestelijk begeleid door muziek van het Acta Theater.

Na de prijsuitreiking vertrekt iedereen in optocht naar het Princessehof, waar gesmikkeld wordt van zelf versierde cakejes en de kinderen meedoen aan verschillende creatieve workshops zoals sieraden maken met kralen en tegeltjes beschilderen. Bovendien kunnen de prinsen en prinsessen zich laten schminken en hun haar laten vlechten.

Keramiekmuseum Princessehof

Voorouder van onze koning Maria Louise van Hessen-Kassel, prinses van Oranje Nassau, was in de 18de eeuw regentes in Leeuwarden. Het Keramiekmuseum is gevestigd in haar voormalige stadspaleis. Zij was zo populair bij de Friezen dat zij Marijke-Muoi werd genoemd, tante Marijke. Prinses Marijke ontvangt de kinderen, vertelt een spannend verhaal en jureert de modeshow in de Prinsentuin.

Het programma duurt ongeveer 2 tot 3 uur en deelname is gratis. Klik hier om aan te melden.