Minister Bussemaker in Princessehof

8 februari 2016

Maandag 8 februari bracht minister Jet  Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap)  een bezoek aan Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden. De minister wil zich met dit bezoek informeren over de kansen en mogelijkheden van het creatieve ambacht. Zij kreeg een rondleiding door het museum, dat keramiek verbindt met hedendaags design. Op uitnodiging van Crafts Council Nederland maakte de minister er kennis met ambachtslieden, vertegenwoordigers uit het onderwijs, fondsen en jonge ontwerpers.

De bijeenkomsten in Keramiekmuseum Princessehof en het Fries Museum zijn startpunt van een proces om creatieve antwoorden te vinden op maatschappelijke uitdagingen. Creatief scheppend talent kan een cruciale rol spelen in een innovatieve en concurrerende economie.  Musea vormen in deze ontwikkeling een belangrijke factor, als omgeving om te leren en te maken. Dit bezoek werd mede voorbereid door Crafts Council Nederland, het platform voor het creatieve ambacht.

Keramiekmuseum Princessehof is gevestigd in het Leeuwarder stadspaleis van Maria Louise van Hessen-Kassel. Het museum huisvest de absolute top op keramiekgebied, van zeldzame Ming tot prachtige Art Nouveau. Met een nieuwe reeks designtentoonstellingen slaat het museum vanaf dit jaar een brug tussen creatieve ambachten en nieuwe technologie en design.