extra tijdvak princessedag

Zondag 23 juni is het feest in het Keramiekmuseum Princessehof. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar zijn van harte uitgenodigd voor de jaarlijkse Princessedag, het feestje van Prinses Marijke en haar hofhouding. Uitgedost in hun mooiste kostuum wordt er op koninklijke wijze geknutseld, gedanst en gesmikkeld. Deelname aan de Princessedag is gratis en zowel voor jongens als voor meisjes, van te voren aanmelden via de website is wel verplicht. Net zoals voorgaande edities is de Princessedag erg populair, er zijn nog maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Wegens de overweldigende belangstelling heeft het museum besloten een extra tijdvak toe te voegen. Er is nu plek voor 40 extra kinderen vanaf 15.30 uur.

Het feest start in de koepel van de Prinsentuin waar de kinderen Prinses Marijke ontmoeten. Onder haar begeleiding dansen en zingen de kleine prinsen en prinsessen om daarna hun kostuum te laten zien in een heuse modeshow. Trek alles uit de kast, want de mooist verklede kinderen ontvangen een bijzonder presentje. Geen koninklijke outfit? Geen zorgen, superhelden en andere zelfgemaakte kostuums maken ook kans! Het geheel wordt feestelijk begeleid door Acta Theater en Muziek.

Na de prijsuitreiking in de Prinsentuin vertrekt iedereen in optocht naar het stadspaleis, waar gesmikkeld wordt van zelf versierde cakejes en de kinderen meedoen aan verschillende creatieve workshops. Bovendien kunnen de prinsen en prinsessen zich laten schminken. Er zijn vier startmomenten, om 12.30, 13.30, 14.30 en 15.30 uur. Aanmelden voor een van de starttijden kan via deze pagina.

Keramiekmuseum Princessehof
Midden in de historische binnenstad van Leeuwarden staat het 18de-eeuwse stadspaleis van Maria Louise van Hessen-Kassel, prinses van Oranje Nassau, voorouder van Koning Willem-Alexander. Deze prinses was in de 18de eeuw regentes in Leeuwarden. Zij was zo populair bij de Friezen dat zij Marijke-Muoi werd genoemd, tante Marijke. In het stadspaleis is nu Keramiekmuseum Princessehof gevestigd.