Colourful Clay in de OBA

3 december 2015

De OBA toont in de expositie Colourful Clay een unieke selectie schatten van Keramiekmuseum Princessehof. Werk van hedendaagse keramisten is gecombineerd met prachtige, historische stukken uit China, Japan en Nederland. In de tentoonstelling hebben alle stukken één ding gemeen: de krachtige combinatie van kleur en glazuur. Een intens gebruik van kleur zie je terug in levensgrote beelden, maar ook in simpel ogende kommen met prachtige glazuren. Kom het zelf zien en geniet van deze kleurexplosie in de OBA.

Feestelijke opening

De officiële opening van Colourful Clay is donderdag 10 december om 17.30 uur. De opening wordt ingeleid door Martin Berendse, directeur OBA en Marijke Brouwer, hoofd Collecties Keramiekmuseum Princessehof. Acteur en kunstverzamelaar Dick van den Toorn verzorgt het openingswoord en saxofoniste Sanne Landvreugd de muzikale omlijsting.

Er is die dag om 17.00 uur een speciale bijeenkomst voor de pers, met gelegenheid om Marijke Brouwer en Eline van den Berg, junior conservator Aziatische keramiek, te spreken. Wilt u uw komst per mail bevestigen via pr@oba.nl o.v.v. ‘Keramiektentoonstelling’?

Over Keramiekmuseum Princessehof

Keramiekmuseum Princessehof verzamelt de mooiste keramiek. Het prachtige museum, dat huist in een 18de-eeuws stadspaleis, staat bekend om zijn spraakmakende tentoonstellingen. Van prachtige art nouveau en verfijnd Chinees porselein tot hedendaagse kunst en design.

Over de OBA

De OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam) bestaat uit de Centrale OBA en 25 vestigingen in de gemeenten Amsterdam, Diemen en Ouder-Amstel. Met ruim 170.000 leden, bijna vier miljoen bezoekers en rond de 6.000 activiteiten per jaar is de OBA de meest bezochte culturele ontmoetingsplaats in Amsterdam.