Nieuws

Nieuws

Princessehof uit logeren bij Natuurmuseum Fryslân

Keramiekmuseum Princessehof en Natuurmuseum Fryslân gaan dit najaar een bijzondere samenwerking aan. Terwijl het Princessehof wordt verbouwd, vinden dieren van aardewerk en porselein tijdelijk onderdak in het Natuurmuseum. Met de speurtocht Schatten van dieren ontdekken kinderen waar de beestjes zich verstopt hebben. Ook in de herfstvakantie werken de musea samen. In het Natuurmuseum Fryslân organiseren beide musea creatieve workshops voor kinderen.

Keramiekmuseum Princessehof en Natuurmuseum Fryslân maakten samen de speurtocht Schatten van dieren. Tot en met 1 december kunnen kinderen met een boekje vol opdrachten speuren naar de beelden. Schatten van dieren is gratis en geschikt voor kinderen van 5 tot 12 jaar.

Herfstvakantie

Op 22 oktober en 24 tot en met 28 oktober geeft Keramiekmuseum Princessehof van 13.00 uur tot 14.00 uur een kleiworkshop in het Natuurmuseum Fryslân. In het kader van de tentoonstelling Stormhout in het Natuurmuseum onderzoeken kinderen hoe een boom precies in elkaar zit. Daarna maken ze met klei hun eigen boom. Opgeven voor de workshop is niet nodig, kijk voor meer informatie op de websites van beide musea.

© Keramiekmuseum Princessehof - alle rechten voorbehouden disclaimer