woensdag 7 maart

Rondleiding Van Oost en West in het Princessehof

Woensdag 7 maart geeft conservator Eline van den Berg een unieke rondleiding in Keramiekmuseum Princessehof. Het nationale keramiekmuseum in Leeuwarden bezit de grootste en meest gevarieerde verzameling Chinees porselein in Nederland. De bezoeker wordt meegenomen door de vernieuwde vaste presentatie Van Oost en West en ontdekt de bijzondere verhalen achter Aziatische keramiek.

De vaste presentatie Van Oost en West toont onder meer de indrukwekkende Aziatische collectie van het museum, met als absoluut hoogtepunt keizerlijk porselein uit China. Conservator Eline van den Berg legt uit hoe het ontstaan van keramiek in het oosten het westen inspireerde. Tijdens de rondleiding ontdekt de bezoeker hoe porselein in China is ontstaan en hoe het kostbare keramiek haar weg naar het westen vond. Ook laat zij zien welke verhalen vaak zijn afgebeeld op Chinees keramiek en wat ze betekenen.

De rondleiding start woensdag 7 maart om 13.00 uur in de hal van Keramiekmuseum Princessehof en duurt anderhalf uur. Deelname is gratis met een museumkaartje, aanmelden kan hier.