Ontwerpwedstrijd In Motion

In de tentoonstelling In Motion krijgen leerlingen de kans kunstwerken van keramiek vanuit allerlei tijden en culturen en van heel verschillende makers te onderzoeken. We willen kinderen en jongeren bewust maken hoe gewoon en tegelijk bijzonder keramiek is. Dagelijks gebruiken we kopjes, borden en schalen van keramiek. Kunstenaars gebruiken dit materiaal op een bijzondere en eigenzinnige manier. We dagen leerlingen uit als reactie op de verhalen van de kunstenaars klassikaal een beeldende verwerking te maken in de vorm van een installatie of een animatie. Het thema is beweging. In een speciaal daarvoor gereserveerde ruimte is gedurende twee periodes voor één klas een vitrine beschikbaar om de installatie van de klas te presenteren. Voor de animaties is er een beeldscherm.

Naast de jubileumtentoonstelling brengen de leerlingen ook een bezoek aan de kersverse collectieopstelling van het museum. En uiteraard is een atelierprogramma direct na het museumbezoek te boeken. 

Onderdeel van het onderwijsprogramma is een ontwerpworkshop/gastles in de klas, verzorgd door een museumdocent.

Doelgroep

SO, VMBO, HAVO, VWO | onder- en bovenbouw

Werkvorm

Kijken, onderzoeken, verbeelden, ontdekken, vertellen, presenteren

Leergebieden

Beeldende vorming, kunst & cultuur en CKV

Lengte bezoek

60-75 minuten. In combinatie met een programma in ons atelier verdubbelt de tijd 

Kosten per leerling 

€ 4,- / bij deelname aan de ontwerpwedstrijd zijn er geen extra kosten verbonden aan de gastles op school (of in ons atelier) 

Te zien vanaf 2 december 2017 tot en met 6 mei 2018

Voor meer informatie over 100 jaar Princessehof , klik hier.