Ontwerpwedstrijd In Motion

In de tentoonstelling In Motion krijgen leerlingen de kans kunstwerken van keramiek vanuit allerlei tijden en culturen en van heel verschillende makers te onderzoeken. We willen kinderen en jongeren bewust maken hoe gewoon en tegelijk bijzonder keramiek is. Dagelijks gebruiken we kopjes, borden en schalen van keramiek. Kunstenaars gebruiken dit materiaal op een bijzondere en eigenzinnige manier. We dagen leerlingen uit als reactie op de verhalen van de kunstenaars klassikaal een beeldende verwerking te maken in de vorm van een installatie of een animatie. Het thema is beweging.

In een speciaal daarvoor gereserveerde ruimte is gedurende twee periodes (februari tot half maart of half maart/ tot 6 mei) voor één klas/school een vitrine beschikbaar om de installatie van de klas/school te presenteren én een beeldscherm waar de animatie(s) op te zien zijn.
Praktische informatie/eisen:
-de vitrine is 2,20 m breed, 47 cm hoog en 50 cm diep. We gaan uit van één totaalinstallatie van de klas of een deel van de klas, dat is aan de docent om met de groep te bepalen
-het bestandsformat van de animatie moet zijn: 1080 bij 720 pixels en MOV of AVI of MP4-bestanden. Denk om een titel en aftiteling!

Naast de jubileumtentoonstelling brengen de leerlingen ook een bezoek aan de kersverse collectieopstelling van het museum. En uiteraard is een atelierprogramma direct na het museumbezoek te boeken. 

Onderdeel van het onderwijsprogramma is een ontwerpworkshop/gastles in de klas, verzorgd door een museumdocent.

Alvast een kijkje nemen in het materiaal waarmee de leerlingen werken? In het museum is dit boekje voor ze beschikbaar en tijdens de gastles werkt de museumdocent met deze powerpoint.

Doelgroep

SO, VMBO, HAVO, VWO | onder- en bovenbouw

Werkvorm

Kijken, onderzoeken, verbeelden, ontdekken, vertellen, presenteren

Leergebieden

Beeldende vorming, kunst & cultuur en CKV

Lengte bezoek

60-75 minuten. In combinatie met een programma in ons atelier verdubbelt de tijd 

Kosten per leerling 

€ 4,- / bij deelname aan de ontwerpwedstrijd zijn er geen extra kosten verbonden aan de gastles op school (of in ons atelier) 

Te zien vanaf 2 december 2017 tot en met 6 mei 2018

Voor meer informatie over 100 jaar Princessehof , klik hier.

Speel video af

Impressie