Op visite bij

Prinses Marijke en tuinman

Prinses Marijke ontvangt de kleuters in haar museumpaleis en ze gaan samen op ontdekkingsreis naar prachtige gezonken schatten van keramiek.

Prinses Marijke houdt van het verzamelen van mooie dingen van keramiek. Het hele museumpaleis staat er vol mee. Ze is gek op reizen. In de tentoonstelling Gezonken Schatten duiken de kleuters in de wereld van onderwaterarcheologie naar eeuwenoude wrakken. Deze gezonken schepen onthullen vele mooie schatten van keramiek die zijn opgegraven zijn uit scheepswrakken van over de hele wereld. De kleuters krijgen de vraag om verkleed als prinses, piraat of zeemeermin naar haar paleis te komen en samen met Prinses Marijke op avontuur te gaan naar deze prachtige schatten en verhalen uit de onderwaterwereld.

Voorafgaand aan het museumbezoek ontvangt de klas een gouden envelop met de uitnodiging van prinses Marijke om op visite te komen. Om zich goed voor te bereiden om hun bezoek aan de prinses en haar tuinman bekijken de kinderen een animatie, die is vanaf februari op deze pagina te zien. Hierin leren ze hoe ze de prinses in het museumpaleis begroeten. Om er feestelijk uit te zien, maken ze in de klas een medaille met hun naam erop.

In het museum staat de prinses klaar om de kinderen te ontvangen. Na de introductie gaan de kinderen samen met prinses Marijke op ontdekkingsreis door het museumpaleis. 

 

Vanaf 24 februari 2020 is het programma ‘Op visite bij Prinses Marijke'  
te boeken. Voor boekingen neemt u contact op met Tineke Burmania via
058 255 55 00 of educatie@princessehof.nl   

Dit onderwijsprogramma is onderdeel van het lesprogramma Stins!
'Friese kastelen en hun bijzondere bewoners'.
Meer info op http://www.erfgoed-onderwijs.frl/lesprogrammas/stins/ 

Doelgroep: groep 1-2 
Werkvormen: activerende opdrachten, zoals kijken, luisteren, ruiken, doen, voelen, zoeken en vergelijken
Kerndoelen: 40,41, 56 (leerlijn B)
Canonvenster: Buitenplaatsen www.entoen.nu/buitenhuizen
Friese canon: Maria Louise van Hessen – Kassel  www.11en30.nu/de-kanon-finsters/maria-louise-van-hessen-kassel
Lengte: 60 minuten

Kostuums zijn ontworpen en gemaakt door kostuumontwerper Wolly Prins.