Op visite bij

Prinses Marijke en prinses Anna

Een feestelijk onderwijsprogramma waarin de kinderen op visite gaan bij prinses Marijke en prinses Anna in hun 'dierentuin'. Zo ontdekken ze dat de prinsessen gek zijn op dieren. Samen reizen de prinsessen heel de wereld af om de mooiste dieren van en op keramiek te vinden. Apen, olifanten, leeuwen, vogels, vissen en nog veel meer. In hun museumpaleis laten ze deze verzameling graag aan de kinderen zien.

Speel video af

Voorafgaand aan het museumbezoek ontvangt de klas een gouden envelop met de uitnodiging van de prinsessen om op visite te komen. Om zich goed voor te bereiden om hun bezoek aan de prinsessen bekijken de kinderen de animatie. Hierin leren ze hoe ze de prinsessen in hun museumpaleis begroeten.  Om er feestelijk uit te zien, maken ze in de klas een mooie feestelijke kroon met hun naam erop.

In het museum staan de prinsessen klaar om de kinderen te ontvangen. Na de introductie gaan de kinderen samen met de prinsessen op ontdekkingsreis door het museumpaleis. Tijdens deze reis ontdekken ze spelenderwijs allerlei soorten dieren van en op keramiek. Grote, kleine, mooie, prachtige, gekke, vrolijke dieren.

Na afloop van het museumbezoek krijgt de klas twee setjes porseleinstiften mee. Hiermee kunnen kinderen ter verwerking van hun bezoek op school hun eigen bord versieren met hun lievelingsdier.

Tot en met 31 juni is het programma ‘De dierentuin van prinses Marijke en prinses Anna’ te boeken. Voor boekingen neemt u contact op met Tineke Burmania via 058 255 55 00 of educatie@princessehof.nl   

Doelgroep: groep 1-3 
Werkvormen: kijken, luisteren, voelen, zoeken, dansen, grabbelen en een schaduwspel
Vakken: kunstzinnige oriëntatie 
Kerndoelen: 56
Friese canon: Maria Louise van Hessen – Kassel
Lengte: 60 minuten

 

Dit onderwijsprogramma wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Zabawas.
Prinsessen kostuums ontworpen door kostuumontwerper Wolly Prins