De mooiste cadeauwinkel

Museumwinkel

Op zoek naar een leuk presentje voor een verjaardag of andere gelegenheid? In het Princessehof vindt u de mooiste cadeauwinkel van Leeuwarden! Met hip design, echte Friese tegeltjes, bijzonder serviesgoed en keramische hebbedingetjes. De vernieuwde winkel ligt aan de grote Kerkstraat, midden in het historische en gezellige winkelkwartier.

Museumshop tijdelijk naar Fries Museum

De museumshop van het Princessehof verhuist tijdelijk naar het Fries Museum. Om het assortiment tijdens de verbouwing toegankelijk te houden, plaatst het museum een zogenoemde pop-up store op de eerste etage van het Fries Museum. Daar kunt u terecht voor onder andere prachtige vazen, elegant servies en unieke cadeau-artikelen. De shop staat achter de entreepoortjes van het Fries Museum, maar is toegankelijk zonder entreekaart. Meld u bij de balie van het Fries Museum om de pop-up store zonder museumentree te bezoeken.

De winkel is geopend tegelijk met het museum, van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Het assortiment reikt van traditionele tegels en leuke keramische hebbedingetjes tot uniek design van gevestigde én aanstormende vormgevers als Hella Jongerius, Marcel Wanders, Lotte van Laatum, Wieki Somers, Kiki van Eyk en Job Smeets. Daarnaast zijn ook merken als Pol’s Potten, StudioErikGutter en & klevering vertegenwoordigd. Bijzonder zijn de 'Parels van Makkum' ontworpen door Alexander van Slobbe en het servies 'Nieuw Barok' van Paola Navona. Onlangs is het assortiment vernieuwd met producten van Piet Hein Eek, servies DIK, Jonghlabel en Wonderable.

De liefhebber van kunstboeken, met name op het gebied van Aziatische keramiek, is bij de museumwinkel ook aan het juiste adres.