Lezing conservator Eva Strober

1 september 2013

Eva Ströber neemt u in deze lezing mee door de rijkdom van de collectie Ming van het Princessehof. Zij is conservator Aziatische keramiek en samensteller van de tentoonstelling Het mysterie Ming. Ze vertelt u over de befaamde Mingdynastie (1368-1644) en het brede scala van porselein dat in deze periode geproduceerd werd voor de verschillende markten.

De collectie Ming van het Princessehof is wereldberoemd. Deze richt zich in beginsel op verschillende markten en is daarmee uniek in de wereld. Allereerst is er het keizerlijk porselein met een aantal spectaculaire topstukken. Absoluut van de hoogste kwaliteit en exclusief vervaardigd voor de keizer. Daarnaast bezit het museum een grote en gevarieerde collectie Chinees exportporselein gemaakt voor de Zuidoost-Aziatische markt. De meeste stukken werden gevonden in Indonesië, de voormalige Nederlandse kolonie. U komt alles over deze bijzondere collectie Ming deze middag te weten. Na afloop is er uiteraard de gelegenheid voor het stellen van vragen.

De lezing vindt plaats in het nieuwe Fries Museumgebouw, aan het Wilhelminaplein, in Leeuwarden (het Fries Museum is nog niet te bezichtigen en opent in september).  De lezing start om 14.00 uur en de prijs bedraagt € 12,50. Contant te voldoen bij aanvang van de lezing aan de balie van het Fries Museum.

Opgave via info@princessehof.nl of telefonisch via (058) 2 948 958.

Meer informatie over de tentoonstelling Het Mysterie Ming.